Predstavljanje zbornika u Sarajevu

Predstavljanje zbornika Narrative im (post-)imperialen Kontext na Sveučilištu u Sarajevu i predavanje Marijana Bobinca u Austrijskom kulturnom forumu u Sarajevu, 27.-28. svibnja 2016

Bobinac_Buchvorstellung_Sarajevo
Marijan Bobinac u Sarajevu

Voditelj projekta, Marijan Bobinac, je 27. svibnja 2016. godine na Katedri za germanistiku Sveučilišta u Sarajevu kao jedan od urednika predstavio zbornik Narrative im (post-)imperialen Kontext. Literarische Geschichtsbildung als Potential im regionalen Spannungsfeld zwischen Habsburg und Hoher Pforte in Zentral- und Südosteuropa, koji predstavlja važan korak u suradnji zagrebačkih i bečkih znanstvenika okupljenih oko istraživačke teme postimperijalnih narativa na prostoru (bivše) Habsburške Monarhije.

Bobinac Sarajevo 1Sljedećeg je dana prof. Bobinac u Austrijskom kulturnom forumu u Sarajevu održao i predavanje na temu bečkog pučkog komada te na taj način predstavio jedan od primjera kako se u sklopu projekta Postimerijalni narativi u srednjoeuropskim književnostima moderne postimperijalna istraživačka paradigma primijenjuje na medij književnosti u kontekstu kompleksnih odnosa dominacije i subordinacije u Habsburškoj Monarhiji.

Na potpori ovim događanjima zahvaljujemo ÖKV-Sarajevo, Austrijskoj biblioteci u Sarajevu, Austrijskoj ambassadi u Sarajevu te organizatoru, Vahidinu Preljeviću s Odsjeka za germanistiku na Sveučilištu u Sarajevu.

HRZZ logo 4 color